Facebook LinkedIN


Gert-Jan Ketelaar


Több más harcművészeti rendszer kipróbálása után a Ving Tsun kung fu-ban találta meg Gert-Jan Ketelaar azt amit keresett a harcműveszetben, az egyszerűséget, hatékonyságot, logikát. Élete egyik legnagyobb fordulópontját az jelentette, amikor első alkalommal találkozott személyesen Wong Shun Leung-al. Ez a talalkozás győzte meg igázan arról, hogy a Ving Tsun Kung Fu az ami szamára a tökéletes harcművészeti rendszert jelenti.

Wong Shun Leung rendszeresen utazott Hong Kongból Nemetországba szemináriumokat tartani. Gert-Jan Ketelaar volt az első holland instruktor aki személyesen is megismerkedett Wong Shun Leunggal és személyesen is volt alkalma tőle tanulni. Gert-Jan Ketelaar meghívására tartotta Wong Shun Leung az első szemináriumot Hollandiában. Ezek a szemináriumok nagyon nagy valtozást jelentettek a különböző hollandiai Ving Tsun iskolákban.

Wong Shun Leung mutatta be Gert-Jan Ketelaart Philipp Bayernek aki az egyik legnagyobb tudású tanítványa volt. Ezt egy intenzív, több mint 10 éves idoszak követte amíg Philipp Bayertol személyesen tanult. Végül 2005-ben Gert-Jan Ketelaar megalapította a saját szervezetét Az UVTKF-et.

Továbbra is kapcsolatban van világszerte Wong Shun Leung több tanítványával, közösen együttműködve próbálják egymás munkáját segíteni.